Új-kaledóniai süti recept
Az Új-kaledóniai süti hozzávalói:• 20 dkg liszt
• 12,5 dkg vaj vagy margarin
• 12,5 dkg cukor
• bármilyen süthető gyümölcs (alma, körte, szilva, banán, ananász, őszibarack, sárgabarack, meggy, birsalma, stb.) - lehet fagyasztott is
Az Új-kaledóniai süti elkészítési módja:
A lisztet, a vajat és a cukrot az ujjaim közt morzsolgatva összedolgozom, amíg daraszerű apró morzsákra összeáll. A gyümölcsöket összevágom, összekeverem, és egy lapos sütőtálba egyenletesen elterítem, majd kb. ujjnyi vastag rétegben a tetejére szórom a tésztát. Közepes lángon addig kell sütni, míg a teteje aranybarna lesz (kb. 15-20 perc).
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. szept. 28. 08:00
Az Új-kaledóniai süti elkészítési módja és hozzávalói.