Részeg kacsa recept
A Részeg kacsa hozzávalói:# Egy kétkilósnál is nagyobb kacsa
# Két gyömbérgyökér
# Két kanál só
# Két zöldhagyma
A Részeg kacsa elkészítési módja:
# Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyi darabkákra vágjuk. Fõzés: a fazékba helyezett kacsára ráöntünk másfél-két liter vizet, fölforraljuk. Ezután egészen kis lángon, két órán át fõzzük, a gyömbérrel és a hagymával együtt. Ha megfõtt, kivesszük, kihûtjük. Fóliába vagy sztaniolba csomagolva egy éjszakán át a hûtõben tartjuk. Másnap kettévágjuk, vagy ha nincs elég nagy edényünk, negyedeljük. Edénybe tesszük, ráöntjük a szeszt, lefedjük, majd három napra visszatesszük a hûtõbe. Tálaláskor a húst lebontjuk a csontról, kisebb darabokra vágjuk, zöldségfélékkel, mártogatós szószokkal fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. szept. 12. 07:03
A részeg kacsa elkészítési módja és hozzávalói.