Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Részeg kacsa recept

Részeg kacsa recept

A Részeg kacsa hozzávalói:
# Egy kétkilósnál is nagyobb kacsa
# Két gyömbérgyökér
# Két kanál só
# Két zöldhagyma


A Részeg kacsa elkészítési módja:
# Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyi darabkákra vágjuk. Fõzés: a fazékba helyezett kacsára ráöntünk másfél-két liter vizet, fölforraljuk. Ezután egészen kis lángon, két órán át fõzzük, a gyömbérrel és a hagymával együtt. Ha megfõtt, kivesszük, kihûtjük. Fóliába vagy sztaniolba csomagolva egy éjszakán át a hûtõben tartjuk. Másnap kettévágjuk, vagy ha nincs elég nagy edényünk, negyedeljük. Edénybe tesszük, ráöntjük a szeszt, lefedjük, majd három napra visszatesszük a hûtõbe. Tálaláskor a húst lebontjuk a csontról, kisebb darabokra vágjuk, zöldségfélékkel, mártogatós szószokkal fogyasztjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A részeg kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook