Falusi paszulyleves recept
A Falusi paszulyleves hozzávalói:25 dkg tarka paszuly,
50 dkg füstölt disznóhús,
1 fej saláta vagy madársaláta,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 dl tejföl,
só,
kapor,
pirospaprika
A Falusi paszulyleves elkészítési módja:
Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük. Közben a madársalátát vagy fejessalátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöldkaporral együtt a levesbe tesszük. Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. aug. 26. 11:15
A falusi paszulyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.