Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Finom tárkonyos pulykaraguleves recept

Finom tárkonyos pulykaraguleves recept

A Finom tárkonyos pulykaraguleves hozzávalói:
40 dkg pulykamell filé
1 kis fej vöröshagyma
kevés olaj

törött feketebors
kevés apróra vágott petrezselyem
tárkonylevél
1 liter csontleves (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
1 cikk zeller
1 evőkanál tárkonyecet
néhány csepp citromlé


A Finom tárkonyos pulykaraguleves elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldséget, a zellert, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Ha kell, utána ízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, betétként tehetünk bele kifőtt tésztát, jó forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A finom tárkonyos pulykaraguleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook