Csirkecomb zöldségekkel, római tálban recept
A Csirkecomb zöldségekkel, római tálban hozzávalói:4 db csirkecomb
4 db krumpli (kb. 40 dkg)
70 dkg fagyasztott vegyes zöldség
4 dl tejföl
5 dkg vaj
só
ételízesítő
A Csirkecomb zöldségekkel, római tálban elkészítési módja:
A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk. A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk. Belerakjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé. A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat. A tetejére tesszük a csirkecombokat, megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon 90 percig sütjük. Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk a combokat és a tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 22. 19:52
A csirkecomb zöldségekkel, római tálban elkészítési módja és hozzávalói.