Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros csirkecombok serpenyőben recept

Mustáros csirkecombok serpenyőben recept

A Mustáros csirkecombok serpenyőben hozzávalói:
4 db csirkecomb
2 ek mustár (púpozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
1 közepes db vöröshagyma
2 kk kakukkfű
1.5 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 teáskanál mustár


A Mustáros csirkecombok serpenyőben elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük. Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük. A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze! Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús. Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is.


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros csirkecombok serpenyőben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook