Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel recept
A Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel hozzávalói:50 dkg csirkemellfilé
20 dkg fagyasztott mexikói zöldség
olívaolaj
1 evőkanál vöröshagymakrém
só
bors
ételízesítő
majoranna
A Csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel elkészítési módja:
A csirkemellfilét ujjnyi vastag csíkokra vágom fel. Az olívolajat felforrósítom, és megpirítom benne a hagymakrémet, majd beleteszem a csirkemellcsíkokat. Sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával ízlés szerint ízesítem. A csirkét közepesen átsütöm, majd hozzáteszem a fagyasztott mexikói zöldséget, öntök hozzá kb. 1 dl vizet, majd a legalacsonyabb hőfokon félig lefedve párolom. Ha a zöldség megpuhult, az egészet *zsírjára* sütöm. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom, de magában is finom és kiadós.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. jún. 16. 09:00
A csirkemellcsíkok mexikói párolt zöldséggel elkészítési módja és hozzávalói.