Párolt zöldség csirkemellel recept
A Párolt zöldség csirkemellel hozzávalói:1 egész csirkemell
1 padlizsán
25 dkg kelbimbó
25 dkg gomba
1 fej vörös- vagy lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 bögre mexikói vegyes zöldség
1 pritamin paprika
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt bors
A Párolt zöldség csirkemellel elkészítési módja:
A zöldésgeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket, és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet, és össze párolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom
Nem szabad túl sokáig párolni, csak amíg a csirke megpuhul, mert a kelbimbó és a padlizsán szétfő.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 8. 15:32
A párolt zöldség csirkemellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.