Csirke melles párolt zöldség rizzsel recept
20 perc
A Csirke melles párolt zöldség rizzsel hozzávalói:
1 egész csirke mell
1 padlizsán
25 dkg kelbimbó
25 dkg gomba
1 fej vörös (vagy lila) hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 bögre mexikói vegyes zöldség
1 pritamin paprika
1 ek oliva olaj
ízlés szerint só, vegeta, őrölt bors
A Csirke melles párolt zöldség rizzsel elkészítési módja:
A zöldésgeket meg tisztítom, meg mosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót ketté vágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit meg hevítem, bele nyomom a zúzott fokhagymát és hozzá teszem a zöldségeket. Egy kicsit össze párolom, bele öntöm a mexikói köretet és tovább párolom. Amikor a pritamin félig meg puhult, hozzá adom a csíkokra darabolt csirke mellet és össze párolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom.
Nem szabad túl sokáig párolni, csak amíg a csirke meg puhul, mert a kelbimbó és a padlizsán szét megy.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: dus, 2007. okt. 2. 12:40
A csirke melles párolt zöldség rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.