Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvás-mákos kalács recept

Szilvás-mákos kalács recept

Elkészítési idő 120 perc

A Szilvás-mákos kalács hozzávalói:
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott Rama
1 dl víz
2 ek. cukor
1 kk. só
Töltelék:
kb 40 dkg liszt
50dkg szilva
15 dkg mák
3 ek. cukor
1dl forralt cukros tej
2ek. olvasztott Rama


A Szilvás-mákos kalács elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom, beteszem a cukrot, az élesztőt, olvasztott Rámát, tojás sárgáját, sót és annyi lisztet, hogy laza, gyúrható tésztát kapjak. Cipóvá formálom és letakarva 1 órát kelni hagyom. A töltelékhez a szilvát megmosom, kimagozom, negyedekbe vágom és 1 ek. cukorral megszórom. A mákot ledarálom, hozzáadok 2 ek. cukrot és össze keverem. A tésztát, miután megkelt kivajazott, közepes méretű tepsibe kézzel elsímítom, szépen sorba rakom rá a negyedelt cukros szilvát. Ha ezzel megvagyok, elosztom rajta a mákot és meglocsolom az olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőbe téve takarék lángon rózsaszínre sütöm. Még forrón meglocsolom a forró, cukros tejjel és további 5 percre visszatolom a sütőbe szikkadni.

A szilvát fahajas cukorral is szórhatjuk, jó ízt ad neki. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. ( alma, barack, megy, körte)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvás-mákos kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook