Gyümölcsös grízes pite recept



250 ml búzadara
250 ml víz
250 ml tej
6-8 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 cs vaníliáscukor
1 cs sütópor
3 tojás
gyümölcs (pl. meggy, szilva, sárgabarack, málna, eper, stb)
10 dkg margarin
A Gyümölcsös grízes pite elkészítési módja:
A búzadarát a fél liter folyadékban néhány percig főzni, majd a tűzről levéve hozzáadni a cukrot, vaníliáscukrot, margarint, elkeverni. Amikor egy kicsit meghült, belekeverni a tojások sárgáját, asütőport, a megmosottt mazsolát, és a tojások fehérjéből felvert habot. Kivajazott tepsibe önteni, tetejére kimagozott gyümölcsöt tenni. Ha szilbát használunk, a tetejét meg lehet szórni fahéjjal is. Előmelegített sütőben 200 fokon sütni.
Reszelt almával is lehet készíteni: ekkor az almát levétől ki kell csavarni, és a reszeléket a tésztába belekeverni.
Sütés után érdemes megvárni, amíg egy kicsit hűl, mert úgy könnyebb deszkára borítani.
A sütemény nagyon egészséges, mert nagyon kevés hozzáadott cukrot tartalmaz. Ízét inkább a mazsola és a gyümölcsök adják.Nagyon könnyen emészthető, ezért gyomor és epebetegek is fogyaszthatják.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ibolyavirag, 2007. aug. 26. 21:54
A gyümölcsös grízes pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.