Bújtatott paradicsom recept



60 dkg érett, kemény paradicsom
1 csokor petrezselyem
késhegynyi só és Vegeta
2 dkg vaj
4 tojás
8 dkg reszelt sajt
A Bújtatott paradicsom elkészítési módja:
-a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk; -a petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomra szórjuk, sóval, Vegetával ízesítjük; -egy tûzálló tálat vajjal kikenünk, a paradicsomkockákat beleszórjuk és a tojásokat ráütjük; -sütõben közepes lánggal félig megsütjük; -utána a sajttal megszórjuk, majd a sütõbe csak annyi idõre toljuk vissza, amíg a sajt ráolvad
Önmagában is kiadós, de én krumplipürével szeretem.
* - egy adagra vonatkozik
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 28. 15:12
A bújtatott paradicsom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.