Portói eper (4 adag) recept
A Portói eper (4 adag) hozzávalói:40 dkg friss, érett eper
2 evõkanál méz
3 cl Maraschino likõr
2,5 dl portói bor
1,5 dl száraz fehérbor
mentalevél a díszítéshez
A Portói eper (4 adag) elkészítési módja:
-az epret megtiszttítjuk, megmossuk -a nagyobb szemeket négyfelé, a kisebbeket kétfelé vágjuk -óvatosan összekeverjük a mézzel és a likõrrel, majd hûvös helyen egy órányit hagyjuk állni -4 szép, talpas poharat lehûtünk -a kétféle bort összekeverjük, ráöntjük az eperre -elosztjuk a poharakba, mentalevéllel díszítjük
A különleges frissítõ aromája 10-12 ºC-on a legjobb, így a legjobb az ízkavalkád. Az összes eddig kiírt receptem közül apu ezt szereti a legjobban. Vajon miért? :-) Szerintem mindenkinek van egy tippje B-)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 27. 16:19
A portói eper (4 adag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.