Csirkemell kukoricával töltve (4 adag) recept
A Csirkemell kukoricával töltve (4 adag) hozzávalói:4 kicsontozott csirkemell
20 dkg kukoricakonzerv
1 közepes fej hagyma
olaj
2 tojássárgája
zsemlemorzsa
2,5 dl tyúkhúsleves
só
bors
5 evõkanál sima liszt
A Csirkemell kukoricával töltve (4 adag) elkészítési módja:
-A kukoricát kivesszük a dobozból, szitán hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük -A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk -A szitált lisztet egy teáskanál borssal összekeverjük -A csirkemelleket hosszában úgy vágjuk be, hogy szét tudjuk hajtani õket -A hagymát 2 dkg olajon világosra pirítjuk és hagyjuk kihûlni, majd összekeverjük a kukoricával, a tojássárgájával, egy csipetnyi borssal, sóval és szüksg szerinti zsemlemorzsával kötjük meg a masszát -A kihajtott csirkemelleken egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd összehajtogatjuk õket -Fogpiszkálóval rögzítjük és mindkét oldalát a borsos lisztbe forgatjuk -Egy serpenyõben felforrósítunk 5 dkg olajat és a húsok mindkét oldalát jól elõsütjük -Gyakran felöntve levessel, fedõ alatt, kis lángon addig pároljuk, míg a leve besûrûsödik -A húsokat a mártással szépen elrendezve, petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel, forrón tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 18. 14:48
A csirkemell kukoricával töltve (4 adag) elkészítési módja és hozzávalói.