Paradicsomlé 2. recept
A Paradicsomlé 2. hozzávalói:2,5 kg.érett paradicsom
2-3 zellerlevél
fél csokor petrezselyem
1 húsos zöldpaprika
1 közepes vöröshagyma
6-7 szegfûbors
késhegynyi reszelt szerecsendió
10 szem feketebors
1 kiskanál cukor
só
literenként késhegynyi tartósítószer
A Paradicsomlé 2. elkészítési módja:
A paradicsomokat félbevágjuk,lábasba tesszük,néhányszor megkeverve fölforraljuk,majd átpaszírozzuk.Az így kapott levet a kimosott lábasba visszatöltjük,hozzáadjuk a zeller- meg petrezselyemzöldet,paprikát,hagymát,fûszereket.Kb.fél órán át fôzzük,majd leszûrjük,hozzákeverjük a tartósítószert,forrón üvegekbe töltjük.Lekötjük,szárazdunsztban hagyjuk kihûlni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: birogaby, 2007. aug. 29. 13:35
A paradicsomlé 2. elkészítési módja és hozzávalói.