Muszaka burgonyával recept
60 perc
A Muszaka burgonyával hozzávalói:
1 kg.burgonya
0,5 kg darált sertéshús
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 ek.liszt
4 dl tej
2 dkg vaj
olaj,só,bors
reszelt sajt
A Muszaka burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát karikákra vágva soós vízben fôni tesszük.Mikor majdnem puha,leszûrjük,langyosra hûtjük.Közben a húst hagymás,fokhagymás olajban sóval,borssal fûszerezve megpároljuk.Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot,ezzel addig pároljuk,míg zsírjára sül.A lisztet a tejjel simára kavarjuk és megfôzzük.Ha besürüsödött,a tûzrôl levéve belekeverjük a vajat.Kikent tûzálló tálba rétegezzük a burgonyát és a húst,leöntjük a mártással,megszórjuk reszelt sajttal,és forró sútôben megsütjük.
Mártás helyett felvert tojás és tejföl keverékével is készíthetjük,úgy is nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: birogaby, 2007. ápr. 6. 22:38
A muszaka burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.