Káposztaleves recept
30 perc
-
-
-
A Káposztaleves hozzávalói:
Hozzávalók:
6 db közepes hagyma
1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv
1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva
2 db zöldpaprika
4 db sárgarépa
2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
2 db leveskocka
petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva
A Káposztaleves elkészítési módja:
A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.
Étrend 7 napra
1. nap: Csak leves és gyümölcs fogyasztható, kivéve banán. A görög- és sárgadinnyének legkevesebb a kalóriaértéke.
2. nap: Csak leves és zöldség ehető, gyümölcs nem. Friss vagy konzervzöldség, kivéve: szárazbab, borsó, kukorica. A levelesek a legjobbak: saláta, kínai kel.
Vacsorára egy nagy, héjában sült krumpli, vajjal.
3. nap: Leves, gyümölcs és zöldségféle (krumpli tilos). Annyit lehet enni ezekből, amennyit kívánunk.
4. nap: Leves, gyümölcs, lehetőleg sovány tej.
5. nap: Leves, 20 dkg marhahús, 6 paradicsom vagy paradicsom ivólé, legalább 6–8 pohár víz.
6. nap: Leves (legalább egyszer), 2–3 szelet marhahús, zöldségféle (krumpli tilos), és saláta.
7. nap: Leves (legalább egyszer), főtt barna rizs, zöldség és gyümölcs (nem édes). Bármennyit fogyaszthatunk.
Ha pontosan betartjuk a diétát, és semmi mást nem eszünk, csak ami előírt, a harmadik nap végére 2–3 kg-ot lehet fogyni. A hetedik nap végére, ha nem csaltunk a diétával, akkor 5–9 kg lehet a mínusz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0b18315731, 2011. jún. 22. 09:23
A káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.