Rizses húsgombóc recept


40 dkg darált sertéshús
2 db tojás
1 dl rizs
3 ek.olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek.liszt
3 dl tej
1 csokor kapor
só,bors,
1 ek.étzelízesítőpor
A Rizses húsgombóc elkészítési módja:
A rizst megmossuk,majd lábasba szórjuk.Ráöntünk 2 dl vizet,és befedve,kis lángon félig megpároljuk.Közben a darált húst összedolgozzuk a felvert tojásokkal,finomra metélt hagymával,a megmosott és apróra vágott kapor felével,sóval,borssal.Ezután hozzá adjuk a félpuha rizst.Jól összegyúrjuk,és nedves kézzel kis gombócokat formálunk belőle.Egy kisebb tepsibe egyenként egymás mellé rakjuk a gombócokat. Az olajat a liszttel habzásik hevítjük,majd a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük.Az ételízesítő porral,kevés borssal,és a maradék apróra vágott kaporral fűszerezzük,majd a mártást a gombócokra kenjük.Előmelegített forró sütőben addig sütjük közepes lángon,míg a mártás rá nem sül az ételre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. jún. 16. 08:11
A rizses húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.