Finom hagymás pogácsa recept
A Finom hagymás pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy zsír
1 pohár tejföl
1 tojás
2, 5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
3 fej hagyma
zsiradék
A Finom hagymás pogácsa elkészítési módja:
A tejfölt kissé meglangyítjuk, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is. A lisztet a sóval és a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a tejfölt is. Letakarva hagyjuk kelni. Közben a finomra vágott hagymát a zsiradékban megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, és hajtogatjuk jobbról balra háromszor, majd felülről le is háromszor. Kb. félórás pihentetésekkel ezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt vastagságúra. Tojással lekenjük a tetejét, esetleg megszórhatjuk sajttal, és 190 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 21. 19:51
A finom hagymás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.