Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Finom hagymás pogácsa recept

Finom hagymás pogácsa recept

A Finom hagymás pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy zsír
1 pohár tejföl
1 tojás
2, 5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál só
3 fej hagyma
zsiradék


A Finom hagymás pogácsa elkészítési módja:
A tejfölt kissé meglangyítjuk, belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is. A lisztet a sóval és a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást és a tejfölt is. Letakarva hagyjuk kelni. Közben a finomra vágott hagymát a zsiradékban megpirítjuk. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a dinsztelt hagymával, és hajtogatjuk jobbról balra háromszor, majd felülről le is háromszor. Kb. félórás pihentetésekkel ezt még kétszer megismételjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt vastagságúra. Tojással lekenjük a tetejét, esetleg megszórhatjuk sajttal, és 190 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt pirosra sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A finom hagymás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook