Kaszinótojás franciasalátával recept
A Kaszinótojás franciasalátával hozzávalói:Kaszinótojás hozzávalói:
10 tojás
mustár
margarin
majonéz
tejföl
petrezselyem
só
bors
Franciasaláta hozzávalói:
1 csomag (500 g) fagyasztott vegyes zöldség
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma csíkokra vágva
tartármártás
só
bors
ételízesítő
Díszítésnek:
1 fejes saláta / jégsaláta
tojás
paradicsom
kígyóuborka
majonéz
A Kaszinótojás franciasalátával elkészítési módja:
Kaszinótojás elkészítése: 1.) Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba. Franciasaláta elkészítése: 1.) A tartármártás elkészítése: összekeverünk 4 dl tejfölt, 1 dl majonézt, 1 teáskanál mustárt, egy csipet sót és cukrot. Utólag sózzuk, borsozzuk - ízlés szerint. 2.) A franciasaláta elkészítése: Forró sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. 3.) Hozzákeverünk egy kis doboz konzerv kukoricát, egy fej csíkokra vágott lilahagymát, és végül a tartártmártást. 4.) Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a franciasalátát, és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat. 5.) Minden tojás közé félbe vágott uborka karikákat és minden tojás alá és fölé félbe vágott paradicsomkarikákat teszünk. 6.) A tojások tetejére egy-egy csepp tartármártást teszünk, és egy-egy szem kukoricát. (A tartármártás miatt nem csúszik le a tojásról.)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. dec. 21. 13:11
A kaszinótojás franciasalátával elkészítési módja és hozzávalói.