Kínai kelsaláta recept
Kalóriaszegény
A Kínai kelsaláta hozzávalói:
1 kínai kel,
1 narancs,
2 banán,
10 dkg apróra vágott mogyoró v. dió,
10 dkg ementáli sajt,
4 ek. tejföl,
1 citrom leve,
2 gerezd fokhagyma,
egy kevés ecet,
só,
fehérbors,
A Kínai kelsaláta elkészítési módja:
A kínai kelt megtisztítjuk, megmossuk, s egy centi széles csíkokra vágjuk. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér belső héját is eltávolítjuk, tehát csak a tiszta gyümölcshús maradjon meg. A narancsot tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk. A sajtot szintén tetszés szerinti szeletekre vágjuk. Egy citrom levét a szétnyomkodott fokhagymával, az ecettel, sóval és borssal jól összekeverjük. A salátalébe beletesszük a saláta hozzávalóit, és jól összekeverjük. Egy órán át hűtőszekrényben érleljük. Ezután csinos üvegtálba rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Frissítő, élénkítő, vitaminokban gazdag saláta!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. dec. 20. 15:48
A kínai kelsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.