Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bakonyi Betyár recept

Bakonyi Betyár recept

A Bakonyi Betyár hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
2 szelet füstölt bacon szalonna
25 dkg pulykamell
50 dkg csiperke gomba
4-5 dl főzőtejszín
1 kávéskanál feketebors
1 kávéskanál só
2 nagy csokor friss petrezselyemzöld


A Bakonyi Betyár elkészítési módja:
A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Kevés olajon az apróra vágott szalonnával együtt megpirítjuk.Hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet,és kicsit pörköljük,majd beleöntjük a szeletelt gombát,és hagyjuk,hogy levet eresszen.Annyi vizet öntünk hozzá,hogy épp ellepje. Sóval,borssal ízesítjük.Ha a pulykamell megfőtt,hozzáadjuk a petrezselymet,és a főzőtejszínt.Főzzük még 10 percig. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A bakonyi betyár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook