Bakonyi Betyár recept
A Bakonyi Betyár hozzávalói:1 nagy fej vöröshagyma
2 szelet füstölt bacon szalonna
25 dkg pulykamell
50 dkg csiperke gomba
4-5 dl főzőtejszín
1 kávéskanál feketebors
1 kávéskanál só
2 nagy csokor friss petrezselyemzöld
A Bakonyi Betyár elkészítési módja:
A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Kevés olajon az apróra vágott szalonnával együtt megpirítjuk.Hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet,és kicsit pörköljük,majd beleöntjük a szeletelt gombát,és hagyjuk,hogy levet eresszen.Annyi vizet öntünk hozzá,hogy épp ellepje. Sóval,borssal ízesítjük.Ha a pulykamell megfőtt,hozzáadjuk a petrezselymet,és a főzőtejszínt.Főzzük még 10 percig. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. ápr. 15. 10:19
A bakonyi betyár elkészítési módja és hozzávalói.