Alföldi Vargabéles recept
Az Alföldi Vargabéles hozzávalói:Tészta:
35 dkg liszt
fél cs. sütőpor
25 dkg margarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só.
A liszthez kavarjuk a sütőport,majd elmorzsoljuk benne a margarint.Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyurjuk.Két cipót formálunk belőle.Az egyiket kinyujtjuk,és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
Az Alföldi Vargabéles elkészítési módja:
Töltelék: 15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük,és alaposan lecsöpögtetjük. 50 dkg túró 15 dkg porcukor 2 cs.vaniliáscukor 1 citrom reszelt héja 2 dl tejföl 4 tojássárgája 3 dkg olvasztott vaj mazsola ízlés szerint. Ezt jól elkeverjük,majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét,amit habnak felvertünk. Összekeverjük a kifőtt metélttel,és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyujtott tésztalapot,a tetejét villával megszurkáljuk,és szép pirosra sütjük.Porcukorral meghintjük.
Próbáljátok ki,nagyon finom!( Jó puha,és vastag a töltése) Leves után is nyugodtan kínálhatjuk,mert laktató!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. márc. 4. 21:08
Az alföldi vargabéles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.