Gyors Pufi Fánk recept
A Gyors Pufi Fánk hozzávalói:Tésztához:
325 g búzaliszt
1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
Ezenkívül:
Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez
Előkészítés:
A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.
A Gyors Pufi Fánk elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle. A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük. A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2016. febr. 10. 06:04
A gyors pufi fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.