Sonkás kukoricasaláta recept
20 perc
A Sonkás kukoricasaláta hozzávalói:
30 dkg mirelit kukorica
2-2db több féle színű húsos paprika
15 dkg gépsonka
15 dkg majonéz
2 evőkanál tejfől
citromlé
porcukor
őrölt fehérbors
mustár
só
A Sonkás kukoricasaláta elkészítési módja:
A fagyasztott, morzsolt kukoricát kevés sós vízben puhára pároljuk és leszűrve kihűtjük. A kimagoztt paprikákat, sonkát kockára vágjuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, citromlével, porcukorral, fehérborssal, mustárral, egy csipet sóval ízesitjük. Beleforgatjuk a kihült kukoricát, sonkát, végül a paprikadarabokat. Tálaláskor sonka és paprikadarabokkal díszitjük.
A mirelit kukorica helyett konzerv kukoricát is használhatunk, akkor még a készitési idő is lerövidül. A húsvétkor megmaradt sonkát a salátához felhasználhatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 9a1606c0fc, 2007. márc. 29. 15:39
A sonkás kukoricasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.