Párizsis saláta recept
A Párizsis saláta hozzávalói:20 dkg zöldborsó
20 dkg mirelit kukorica
10 dkg gomba
10 dkg párizsi
5 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
só
néhány salátalevél
öntethez:
2 dl tejföl
fél tubus majonéz
1 kiskanál mustár
só, őrölt bors
A Párizsis saláta elkészítési módja:
A megtisztított gombát, a kifejtett zöldborsót meg a kukoricát sós vízben néhány percig pároljuk, majd leszűrjük. A megpárolt gombát és a párizsit vékony csíkokra, a megtisztított hagymát, a kicsumázott paprikát meg a paradicsomot karikákra vágjuk. Az alapanyagokat megsózzuk, alaposan összekeverjük, majd egy salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk. A salátát néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor a hozzávalókból készített mártással leöntjük és tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 5. 15:44
A párizsis saláta elkészítési módja és hozzávalói.