Karalábéleves húsoscsonttal recept
A Karalábéleves húsoscsonttal hozzávalói:50 dkg karajcsont
4 fej zsenge karalábé
2 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1/2 csomó zöldpetrezselyem
1 evőkanál liszt
só, őrölt bors
a galuskához:
1 tojás
2-3 evőkanál búzadara
1/2 csomó zöldpetrezselyem
késhegynyi kurkuma
csipetnyi sütőpor
csipetnyi só
A Karalábéleves húsoscsonttal elkészítési módja:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vagdalt hagymát és üvegesre pároljuk. Egy kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott karajcsontot, sóval meg őrölt borssal fűszerezzük és lefedve, kis lángon fél puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kis kockákra vágott karalábét meg a finomra vágott zöldpetrezselymet, és együtt puhára főzzük. Közben a hozzávalókból elkészítjük a galuskatésztát. Kb. 15 percig állni hagyjuk, majd kiskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, és kb. 20 percig kis lángon tovább főzzük. Végül a csontokat kiemeljük a levesből, lefejtjük róla a húst és apró darabokra vágva visszatesszük a levesbe. A tejfölben simára kevert liszttel behabarjuk. Jól összeforraljuk és melegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 4. 12:19
A karalábéleves húsoscsonttal elkészítési módja és hozzávalói.