Gombás töltött tök recept
A Gombás töltött tök hozzávalói:2 db kicsi spárgatök
30 dkg gomba
3 főtt tojás
1 nyers tojás
1 tojás sárgája
3 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 evőkanál olaj
2 evőkanál zabpehely
só
őrölt bors
őrölt fűszerpaprika
néhány csepp ecet
A Gombás töltött tök elkészítési módja:
A meghámozott tököket hosszában kettévágjuk, magházat kiszedjük, enyhén ecetes, sós vízben öt percig forraljuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy evőkanál olajjal kikent tepsibe fektetjük. A megtisztított, apróra vagdalt hagymát két evőkanál olajban üvegesre pároljuk, meghintjük késhegynyi pirospaprikával és hozzáadjuk a kicsumázott, karikákra szeletelt paprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, felengedjük két deci vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hagyma szétfő Végül fedő nélkül zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Egy csipet sóval, borssal fűszerezzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott kemény tojást. A masszával megtöltjük a fél tököket, meglocsoljuk a tojás sárgájával simára kevert maradék tejföllel, és forró sütőben kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 1. 09:18
A gombás töltött tök elkészítési módja és hozzávalói.