Üde krémleves parajjal recept
Az Üde krémleves parajjal hozzávalói:25 dkg burgonya
15 dkg paraj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt
fél csomó petrezselyemzöld
fél csomó kapor
2 friss mentalevél
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
pár csepp édesítő
1 kiskanál citromlé
Az Üde krémleves parajjal elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a parajt és a kockákra vágott burgonyát. Kissé megpároljuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, megszórjuk borssal, picit édesítjük és lefedve kis lángon kb. 15 percig főzzük. Végül a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet, kaprot, mentát - majd botmixerrel pürésítjük. Ezután a zúzott fokhagymával ízesített joghurtot is hozzáadjuk, valamint pár csepp citromlével állítjuk be a kellő savanykás ízt. Jól behűtve fogyasszuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 27. 08:48
Az Üde krémleves parajjal elkészítési módja és hozzávalói.