Mazsola leves 1. recept
A Mazsola leves 1. hozzávalói:20 dkg mazsola
4 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só
1 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé
A Mazsola leves 1. elkészítési módja:
A mazsolát megtisztítjuk, váltott vízben alaposan megmossuk, majd 1-2 óráig vízben hagyjuk duzzadni. Ezután leszűrjük, 1,5 liter enyhén sós vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük és jól összeforraljuk. Végül a cukorral meg a citromlével ízesítjük, jól lehűtve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 25. 07:25
A mazsola leves 1. elkészítési módja és hozzávalói.