Zöldségragus tarja recept
A Zöldségragus tarja hozzávalói:4 szelet (kb.40 dkg sertéstarja)
1 pár virsli
5 dkg kifejtett zöldborsó
1 paradicsom
1 paprika
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
liszt,só,őrölt bors
köretnek: 20 dkg rizs
1 csomó zöldpetrezselyem, só
A Zöldségragus tarja elkészítési módja:
A megmosott hússzeleteket kissé kiverjük, sóval meg őrölt borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, és a forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a sült húst kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a megtisztított, felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, karikákra vágott virslit, a kifejtett borsót, a kicsumázott, szeletekre vágott paprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük, és ráhalmozzuk a melegen tartott hússzeletekre. Sós vízben párolt petrezselymes rizzsel tesszük az asztalra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 23. 06:40
A zöldségragus tarja elkészítési módja és hozzávalói.