Zöldbabos disznócsorba recept
A Zöldbabos disznócsorba hozzávalói:25 dkg sertéshús
40 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
1-1 szál sárgarépa meg fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 csomó zöldpetrezselyem
2 dl tejföl
3 evőkanál olaj
1 babérlevél
só, bors
néhány csepp citromlé
A Zöldbabos disznócsorba elkészítési módja:
A megtisztított, apró kockákra vagdalt zöldséget, a kisebb darabkákra tördelt zöldbabot meg a burgonyát az olajban kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és a hús fehéredéséig sütjük. Ezután felengedjük kb. három deci vízzel, beletesszük a megtisztított, egészben hagyott hagymát meg a babérlevelet. Sóval meg őrölt borssal fűszerezzük és lefedve kis lángon puhára főzzük. Végül a csorbából kidobjuk a hagymát meg a babérlevelet, citrommal ízesítjük, és a tetejét megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 20. 22:04
A zöldbabos disznócsorba elkészítési módja és hozzávalói.