Sült töltöttpaprika recept
A Sült töltöttpaprika hozzávalói:30 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
2 kemény tojás
5 dkg füstölt szalonna
4 db tv.paprika
10 dkg sajt
1 dl tejföl
3 evőkanál olaj
só, bors
pirospaprika
A Sült töltöttpaprika elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vágott hagymát két evőkanál olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk késhegynyi pirospaprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Megsózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve, kis lángon puhára főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vagdaljuk, és zsírjára sütjük. Ha a pörkölt kihűlt, a kemény tojással meg a sült szalonnával együtt kétszer átdaráljuk, őrölt borssal fúszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Ezután a kicsumázott zöldpaprikákat kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd megtöltjük a masszával. A töltött paprikákat egy olajjal kikent tepsibe fektetjük, mindegyik tetejére egy-egy vékony sajtszeletet teszünk, majd megkenjük tejföllel, és a sütőbe tolva szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 19. 18:18
A sült töltöttpaprika elkészítési módja és hozzávalói.