Petrezselymes tócsni recept
A Petrezselymes tócsni hozzávalói:10 db burgonya
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk őrölt bors
1 ek só
1 db nagy vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 marék liszt
A Petrezselymes tócsni elkészítési módja:
A nyers burgonyát durva reszelőn lereszeljük és hagyjuk állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzzuk. A burgonyát a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott hagymákat a felaprított petrezselyem zöldet a tojást a sót és a borsot, végül a lisztet, de csak annyit hogy éppen összeálljon és amikor korongokat formálunk belőle és a széle szálas maradjon. Forró olajban kisütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jún. 15. 23:53
A petrezselymes tócsni elkészítési módja és hozzávalói.