Libamell vagdalt recept
A Libamell vagdalt hozzávalói:60 dkg libamell
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 zsemle
1 csomó petrezselyemzöld
só
1 evőkanál majoranna
A Libamell vagdalt elkészítési módja:
A libamellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd szűrőbe téve a zsírtól kinyomkodjuk.A tepertő egyharmad részét a hússal meg az áztatott, jól kifacsart zsemlékkel együtt megdaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát meg a finomra vágott zöldpetrezselymet, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel 4 rudat formálunk, és a kisütött libazsírral vékonyan kikent tepsibe fektetjük. Forró sütőbe tolva kb. fél óra alatt megsütjük. Almával párolt lilakáposztával tálaljuk, melléadjuk a megmaradt kisütött tepertőt is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 24. 07:20
A libamell vagdalt elkészítési módja és hozzávalói.