Pilseni pacalleves recept
A Pilseni pacalleves hozzávalói:1/2 kg előfőzött pacal,
15 dkg füstölt tarja,
1 szál sárgarápa,
1 szál zöldség,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
só,
bors,
majoranna,
1 kiskanál mustár,
1 csokor petrezselyemzöldje,
1/2 citrom.
A Pilseni pacalleves elkészítési módja:
A tarját megfőzöm és kihűlés után metéltre vágom. A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben felteszem főni. A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és metéltre szelem. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon sárgára pirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a megfőtt pacalt. Sózom, borsozom, majorannázom, reszelt citromhéjat, citromlevet teszek hozzá és kevés vízzel negyed óráig párolom. A maradék olajból és a lisztből barna rántást készítek, amelyet felengedek a hús főzőlevével. Minden eddigit összekeverek, kiegészítem kb másfél liternyire, megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 11. 13:14
A pilseni pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.