Pezsgős őszibarackleves recept


1,5 kg őszibarack
10-15 dkg cukor
7 dl édes fehérpezsgő
2 dl édes fehérbor
egy darabka fahéj
ízlés szerint szegfűszeg
A Pezsgős őszibarackleves elkészítési módja:
Ennek a levesnke a különlegessége, hogy főzés nélkül készítjük. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Felét összekeverjük a cukor felével, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A maradék barackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, felöntjük a borral és a pezsgővel, beletesszük a fahéjdarabot, a szegfűszeget, és lefedve jól lehűtjük. Tálalás előtt a fűszerdarabokat eltávolítjuk, és a lehűtött barackdarabkákat a leveshez keverjük. Kis tálkákban vagy csészékben, hidegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. júl. 11. 12:36
A pezsgős őszibarackleves elkészítési módja és hozzávalói.