Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pezsgős őszibarackleves recept

Pezsgős őszibarackleves recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Pezsgős őszibarackleves hozzávalói:
1,5 kg őszibarack
10-15 dkg cukor
7 dl édes fehérpezsgő
2 dl édes fehérbor
egy darabka fahéj
ízlés szerint szegfűszeg


A Pezsgős őszibarackleves elkészítési módja:
Ennek a levesnke a különlegessége, hogy főzés nélkül készítjük. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Felét összekeverjük a cukor felével, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A maradék barackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, felöntjük a borral és a pezsgővel, beletesszük a fahéjdarabot, a szegfűszeget, és lefedve jól lehűtjük. Tálalás előtt a fűszerdarabokat eltávolítjuk, és a lehűtött barackdarabkákat a leveshez keverjük. Kis tálkákban vagy csészékben, hidegen tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pezsgős őszibarackleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook