Részeges palacsinta recept
A Részeges palacsinta hozzávalói:25 dkg liszt
3 tojás
csipet só
35 dkg cukor
3 dl fehérbor
10 dkg dió
kb
5 őszibarack(befőtt is jó)
6 tojásfehérje
rum vagy vmilyen finom likőrbor ízlés szerint
A Részeges palacsinta elkészítési módja:
A lisztből a 3 tojással, csipet sóval, egy kevés cukorral és a borral palacsintatésztát keverünk. Ha túl sűrű lenne 1kevés vízzel higíthatjuk. A diót kissé megpörköljük, ledaráljuk és a tésztába keverjük. A szokásos módon szép nagy palacsintákat sütünk, amiket kb 1cm széles csíkokra vágunk és 10 felé osztunk. A barackot kimagozva félbevágjuk, cukorban megforgatjuk, likőrrel meglocsoljuk és 1-1 fél barackot a palacsintacsíkokba burkolunk. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk és a 10 kupac barackos palacsintát nem túl közel egymáshoz belerakosgatjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, miközben 10 dkg cukrot apránként hozzáadunk. A másik 10dkg cukrot a már kész habba óvatosan beleforgatjuk. A már kész tojáshabbol 1kanál segítségével a burkolt barackok tetejére rakosgatunk, ha marad a habbol azt még rásimítjuk a barackok tetjére. Kb. 180 fokos sütőben, addig sütjük, amíg a hab teteje meg nem pirul egy kissé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:03
A részeges palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.