Őszibarackbólé recept
Az Őszibarackbólé hozzávalói:60 dkg őszibarack,
15 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
7 dl félédes pezsgő,
0.5 dl őszibaracklikőr
Az Őszibarackbólé elkészítési módja:
A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve üvegtálba tesszük. Annyi bort öntünk rá, hogy ellepje majd hűtőszekrényben lefedve, egy napig állni hagyjuk. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntjük rá a maradék bort és a pezsgőt, végül hozzákeverjük az őszibaracklikőrt is. Jól lehűtve tálaljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 24. 23:15
Az Őszibarackbólé elkészítési módja és hozzávalói.