Sárgadinnyelé recept
A Sárgadinnyelé hozzávalói:1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye,
2 citrom leve,
30-40 dkg cukor
A Sárgadinnyelé elkészítési módja:
Összekeverjük egy uborkásüvegben, lekötjük. 3-4 napig napos helyre állítjuk. Ha túl erős a napsütés, akkor vigyük néhány óra után félárnyékba! Nagyobb lyukú gézbe, vagy nagyon-nagyon elmosott tésztaszűrőbe öntjük, lecsepegtetjük. A levet - tartósítószerrel kevert forró vízzel kimosott - palackokba töltjük, nagyon pici tartósítószert teszünk rá, lekötjük (mint a paradicsomlevet) és kidunsztoljuk - kb. 15 percig lassan forralva. A vízben hagyjuk kihűlni. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk mindig hamar elfogy, bár többször is megkíséreltem az elrejtését. A pépből - magában, esetleg más gyümölccsel, pl. málnával keverve - dzsemet főzünk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 23. 21:55
A sárgadinnyelé elkészítési módja és hozzávalói.