Martini recept
A Martini hozzávalói:1,2 kg cukor
0,5 kg fehér rizs mosás nélkül!!!!
10 dkg mazsola
2 db citrom hájastól apróra vágva
6-7 szem szegfűbors
2 csg vaníliás cuokr
5 dkg élesztő
1 db egész fahéj
3 l langyos víz
A Martini elkészítési módja:
A fűszereket tiszta, 5 literes üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet, majd jól összekeverjük.Többet nem szabad megkeverni! Az üveget lezárjuk egy celofánnal amelyet tűvel megszurkáltunk. Ha a citrom és a mazsola leülepedett óvatosan leszűrjük. Szobahőmérsékleten kb 6 hétig tart a folyamat, addig nem szabad bántani. Elég csúnyán néz ki, majd elkezd tisztulni. Ajánlott legalább kétszer, de nem árt háromszor átszűrni, a végén aranyszínű tiszta finom martinit kapunk. Meleg közelében lehet az érlelés során, de sem tűző napra, sem hőt adó berendezésre (radiátor, konvektor) nem szabad feltenni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 19. 20:32
A martini elkészítési módja és hozzávalói.