Meggyivólé cukor nélkül recept
A Meggyivólé cukor nélkül hozzávalói:Érett meggy tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként 5 dkg összetört meggymag,
4-5 evőkanál folyékony édesítő,
1 mokkáskanál nátrium-benzoikum
A Meggyivólé cukor nélkül elkészítési módja:
A gondosan átválogatott gyümölcsöt szárától megfosztjuk, és fél óráig langyos vízben áztatjuk. Tiszta tálba átszedjük, váltott vízben újra megmossuk, majd lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A magokat a meggyhez képest megadott mennyiségben egy mozsárban szilánkosra törjük. A kimagozott gyümölcsöt turmixgépben pépesre zúzzuk, és befőzőlábosba tesszük. Hozzáadjuk az összetört meggymagot is, majd egy pillanatra felforraljuk. A tűzről azonnal lehúzzuk, és egy tiszta konyharuhával letakarjuk. Másnapig az edényben hagyjuk, azután átszűrjük, sőt át is nyomkodjuk. A lébe belekeverjük az édesítőt és a tartósítót. Kiforrázott, lehetőleg hosszú nyakú üvegekbe töltjük. Lekötjük, majd gőzölőfazékban 25-30 perc alatt felforrósítjuk. A gyümölcslé gyöngyözésétől számított 30 percig állandó, nagyon gyenge forrásban tartjuk, és azonnal száraz gőzbe tesszük. A rostos ivólé nagyon egészséges, segíti az emésztést. Ha valaki mégsem rostos ivólevet óhajt készíteni, legalább kétszer szűrje át a meggylevet, másodszor gézen vagy tüllön keresztül.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 16. 22:12
A meggyivólé cukor nélkül elkészítési módja és hozzávalói.