Erdei szamóca- vagy málnalikőr recept
Az Erdei szamóca- vagy málnalikőr hozzávalói:50 dkg málna vagy erdei szamóca,
43 dkg cukor,
3 dl alkohol
Az Erdei szamóca- vagy málnalikőr elkészítési módja:
Fél liter vízben melegítve feloldjuk a cukrot, majd langyosra hűtjük. Hozzáöntjük az alkoholt, meg annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadékunk legyen. Egy 5 literes uborkásüvegbe öntjük a gyümölcsöt, ráöntjük a szeszes oldatot és az üveget lekötve, időnként megrázva 10-12 napig állni hagyjuk. Ezután nedves szűrőpapíron átszűrjük, és üvegekbe töltjük.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 14. 12:37
Az erdei szamóca- vagy málnalikőr elkészítési módja és hozzávalói.