Mézes puncs recept
A Mézes puncs hozzávalói:Mézes szirup:
8 dl forró víz,
3-4 dl illatos méz (pl. hársméz)
Puncs:
1 dl mézes szirup,
1 dl friss citromlé,
3 dl almalé,
3 dl friss narancslé,
8 dl jeges víz,
citromszeletek
A Mézes puncs elkészítési módja:
A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített - fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehűtés után tároljuk a hűtőszekrényben. Keverjük össze valamennyi hozzávalót a citromszeletek kivételével. Addig kavargassuk, amíg alaposan össze nem keveredik, egynemű nem lesz. Hűtsük be. Magas, kristálycukorba mártott szájú, darált jéggel töltött poharakban szervírozzuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. jún. 21. 22:28
A mézes puncs elkészítési módja és hozzávalói.