Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal recept
40 perc
A Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal hozzávalói:
1 kg őszibarack,
30 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
2 db citrom,
TÉSZTA:
10 dkg túró,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
2 db tojás.
A Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal elkészítési módja:
Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockákra vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük. A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor az előhűtött csészékbe mert leves tetejére tesszük a tésztákat.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: sz.andi, 2006. nov. 13. 00:45
A hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal elkészítési módja és hozzávalói.