Egres leves recept

Az Egres leves hozzávalói:
1/2 kg egres
1 csm vaníliás vagy tejszínes pudingpor
1 doboz főzőtejszín
cukor, ízlés szerint
1/2 dl fehérbor


Az Egres leves elkészítési módja:
Az egrest megtisztítjuk. Fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főni tesszük. Közben a pudingport elkeverjük a főzőtejszínnel. Amikor puhára főtt a gyümölcsünk hozzáadjuk az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot, a fehérbort. Miután felforrt hozzáadjuk a tejszínes pudingport. Állandó keverés mellett újra felforraljuk. Hidegen kitűnő hősítő.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az egres leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook