Egres leves recept

Az Egres leves hozzávalói:
1/2 kg egres
1 csm vaníliás vagy tejszínes pudingpor
1 doboz főzőtejszín
cukor, ízlés szerint
1/2 dl fehérbor


Az Egres leves elkészítési módja:
Az egrest megtisztítjuk. Fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főni tesszük. Közben a pudingport elkeverjük a főzőtejszínnel. Amikor puhára főtt a gyümölcsünk hozzáadjuk az ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukrot, a fehérbort. Miután felforrt hozzáadjuk a tejszínes pudingport. Állandó keverés mellett újra felforraljuk. Hidegen kitűnő hősítő.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az egres leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.