Telfölös pogácsa recept
A Telfölös pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
1 dkg cukor
só
kocka sajt
A Telfölös pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 óráig deszkán pihentetjük. Utána kinyújtjuk megkenjük a sajttal és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után. A tésztát újjnyi vastagra kinyújtjuk, tetjét megrácsozzuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A sütőlemezen előbb 10 percig pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek. Tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mh07, 2008. máj. 16. 12:15
A telfölös pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.