Pusztai báránysült recept


60-70 dkg báránycomb egy darabban
25 dkg vegyes zöldség
10 dkg füstölt szalonna
3 dl száraz vörösbor
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál õrölt fekete bors
ízlés szerint só
kevés citromlé
A Pusztai báránysült elkészítési módja:
A megtisztított zöldséget karikákra vágom. Az apróra metélt füstölt szalonnát kiolvasztom, és a felényi zsíron lepirítom a zöldséget. Ezután ráöntök egy evõkanál bort, és elkeverem benne a paprikát, a zúzott fokhagymát és az õrölt fekete borsot. A maradék zsíron körülsütöm a bárányhús minden oldalát, majd a zöldségre teszem a húst, a bort ráöntöm, és a forró sütõben félig megpárolom. Ekkor jól megsózom, rálocsolom a citromlevet, és készre párolom. Felszeletelem és meleg tálra téve saját mártásával kínálom rizs kíséretében.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 17:56
A pusztai báránysült elkészítési módja és hozzávalói.