Hússal töltött patiszon recept
75 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hússal töltött patiszon hozzávalói:
1 patiszon,
1/2kg darált hús,
2-3 kanál kukorica liszt,
kevés olaj,
1/2 l tej,
csipetnyi szerecsendió,
" fehér bors,
1 kis kocka zöldség bomba,
4-6 vékony szelet füstölt szalonna,
1 tojás,
pirospaprika,
A Hússal töltött patiszon elkészítési módja:
A patiszont megtisztítjuk, kimagozzuk, és laposan kétfelé vágjuk (mint a zsemlét). Egy jénai tálba letesszük a szalonna csíkok felét, és ráhelyezzük a patiszont. A darált húst összekeverjük a tojással, kevés sóval, paprikával, borssal, belemorzsoljuk a zöldségbombát. Ketté vesszük, és a félbevágott patiszonokra tesszük. A kukoricalisztet kevés olajon megpirítjuk, mintha rántást készítenénk, és felengedjük folyamatos keverés mellett a hideg tejjel. Kevés sót, fehér borsot, csipetnyi őrölt szerecsendiót szórunk bele, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész a mártás, a húsos patiszonra öntjük. Rátesszük a maradék szalonna csíkokat. Sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a patiszon meg nem puhul (mint a krumpli). (A hús hamarabb megsül, ezért kell a patiszont nézni.)
Önmagában is fogyasztható, de bármit adhatunk mellé köretnek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. aug. 26. 17:16
A hússal töltött patiszon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.