Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hússal töltött patiszon recept

Hússal töltött patiszon recept

Elkészítési idő 75 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hússal töltött patiszon hozzávalói:
1 patiszon,
1/2kg darált hús,
2-3 kanál kukorica liszt,
kevés olaj,
1/2 l tej,
csipetnyi szerecsendió,
" fehér bors,
1 kis kocka zöldség bomba,
4-6 vékony szelet füstölt szalonna,
1 tojás,
pirospaprika,


A Hússal töltött patiszon elkészítési módja:
A patiszont megtisztítjuk, kimagozzuk, és laposan kétfelé vágjuk (mint a zsemlét). Egy jénai tálba letesszük a szalonna csíkok felét, és ráhelyezzük a patiszont. A darált húst összekeverjük a tojással, kevés sóval, paprikával, borssal, belemorzsoljuk a zöldségbombát. Ketté vesszük, és a félbevágott patiszonokra tesszük. A kukoricalisztet kevés olajon megpirítjuk, mintha rántást készítenénk, és felengedjük folyamatos keverés mellett a hideg tejjel. Kevés sót, fehér borsot, csipetnyi őrölt szerecsendiót szórunk bele, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész a mártás, a húsos patiszonra öntjük. Rátesszük a maradék szalonna csíkokat. Sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a patiszon meg nem puhul (mint a krumpli). (A hús hamarabb megsül, ezért kell a patiszont nézni.)

Önmagában is fogyasztható, de bármit adhatunk mellé köretnek.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hússal töltött patiszon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook