Kijevi kotlett (kukoricás változat) recept
30 perc
A Kijevi kotlett (kukoricás változat) hozzávalói:
- 1kg csirke vagy pulykamell
- 10dkg margarin
- 10dkg sajtkrém
- 1teáskanál liszt
- 2evőkanál sós vízben főtt kukorica
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- csipetnyi feketebors
- csipetnyi só
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A Kijevi kotlett (kukoricás változat) elkészítési módja:
A margarint megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a lisztet, a kukoricát, a szerecsendiót, a feketeborsot, és a sót. Kicsit állni hagyjuk a hűtőben, addig vékony szeletekre vágjuk a mellett, finoman kikloffoljuk, és besózzuk. Ha kicsit levet eresztett a hús, akkor a hússzeleteket egyenként megtöltjük a Kijevi töltelékkel, félbe hajtjuk, majd beleforgatjuk lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába. Edényben olajt forrósítunk, és hirtelen, nagy lángon sütjük a húsokat, különben kifolyik a töltelék.
Köretnek rizst, vagy gombás rizst javaslok.
Salátának kitűnő választás a kukorica saláta vagy a csemegeuborka.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cc9cb5793a, 2008. dec. 23. 22:45
A kijevi kotlett (kukoricás változat) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.